6 Mart 2011 Pazar

elmalı kurabiye

ELMALI KURABİYE  
İÇİ:
4 adet elmayı soyup rendeleyin.5 çorba kaşığı şeker,1 çorba kaşığı tarçın,1 su bardağı dövülmüş cevizi
tencereye koyup suyunu çekinceye kadar pişirin.soğumaya bırakın.
HAMURU:
oda ısısında 1 paket margarini,yarım su bardağı sıvı yağı,1 yumurtayı,4 çorba kaşığı pudra şekerini,
1 çorba kaşığı yoğurdu,2 çorba kaşığı sirkeyi bir kapta iyice karıştırın.üzerine 4,5 su bardağı unla elenmiş
1 pk.kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip iyice yoğurun.buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
2 parçaya bölüp 3 _ 4  mm inceliğinde açın. 8 parçaya bölüp hazırladığımız içten bölüştürüp saralım.yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.170 derecede kızartmadan pişirelim.üzerine pudra şekeri serpelim.
İÇİNDEKİ SİRKE KIYIR KIYIR BİR KURABİYE OLMASINI SAĞLIYOR.
AFİYET OLSUN.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder