29 Mayıs 2013 Çarşamba

MANTARLI TAVUK

Sürekli yaptığım ve çok severek tükettiğimiz bir yemektir bu.Buraya yazayımki belki deneyip seven olur dedim.
250 gr.kadar mantarı doğrayıp çok az yağda soteliyoruz.Bir kenara alıyoruz.Ayrı bir tavada yarım tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp az yağda soteliyoruz.İçine 1 büyükçe soğanı ay şeklinde doğrayıp ilave ediyoruz.Soğanları  bir iki çevirdikten sonra 2 adet yeşil ve 2 adet kırmızı biberi ikiye bölüp irice doğrayıp tavuğa ilave ediyoruz.Birazda biberle soteliyoruz.1 adet havucu jülyen doğrayıp ilave ediyoruz.Havuçlar hafiften yumuşayınca tuz , tavuk baharatı,pul biber ,köri ve mantarı ilave edip bir kez karıştırıp altını kapatıyoruz.Afiyet olsun
MÜKEMMEL BİR LEZZET.MUTLAKA DENEYİN

4 yorum: