13 Mayıs 2013 Pazartesi

REVANİ


Bende kendimce yaptığım revaniyi anlatayım istedim sizlere.Bunun şerbeti biraz değişik.Mutlaka deneyin derim.
3 yumurtayı 1 çay bardağı toz şekerle çırpalım.Üzerine 3 çay bardağı yoğurt,50.gr.eritilip soğumuş margarin,3 çay bardağı un,3 çay bardağı irmik,2 pk.kabartma tozu,1 pk.vanilyailave edip düşükdevirde çırpalım.Büyük boy borcam tepsiyi yağlayıp toz şeker serpiştirelim.çırptığımız karışımı dökelim.200 derece kızgın fırında kızarana dek pişirelim.Fırının ayarını 150 dereceye düşürüp 5 dakika daha bekletip kapatalım.soğumaya bırakalım.Bu arada 4 su bardağı şekeri tencereye koyup orta ateşte karıştırarak eritelim.Sadece şeker.Şekeri fazla karartmayalım.Mutlaka karıştıralım.Şekerimiz eriyince içine 4 su bardağı kaynar su koyalım.Koyarken dikkatli olun fokurduyor.Ocağı iyice kısın.Kısık ateşte şeker tamamen eriyince kapatıyoruz.Soğuyan revanimizi dilimleyelim.Şerbet ılık revanimiz soğukken üzerine gezdirelim.
AFİYET OLSUN.

3 yorum:

  1. Harika görünüyor, bu şerbetle nefistir muhtemelen.. ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. mmmm bayılırım revaniye ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık abla nefis görünüyor

    YanıtlaSil