YAPILIŞI:
HAMURU:
1 su bardağı suyla 1 çay bardağı sıvı yağı tencereye koyalım.Kaynayınca içine 1 su bardağı unu ilave edelim ve ocakta karıştırarak 2 dakika kadar pişirelim.Kenara alıp soğutalım.Küçükse 4 adet yumurta büyükse 3 yumurtayı teker teker soğumuş hamura kıralım.iyice çırpalım.(Ama tek kırıp çırpıyoruz sonra 2. si.)Bu arada fırınımızı 180 derecee ayarlayıp iyice kızdıralım. Hamurumuzu çırpma işlemi bittikten sonra 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.Dinlenmiş hamuru sıkma torbasına doldurup yağlanmış fırın tepsisine sıkıyoruz.Ben bu şekilde bu ölçüyle 25 tane sıkmışım.Boyu gayet iyi oldu.180 derece kızgın fırında kapağını hiç açmadan 40 _50 dakika pişirelim.Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
KREMASI:2,5 su bardağı sütü,3 yemek kaşığı unu,1,5 çay bardağı şekeri,1 adet yumurtayı tenceremize koyup çırpalım.Ocakta muhallebi kıvamında pişirelim .En son içine 1 paket vanilya ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
ÇİKOLATA SOSU:1 paket çikolata sosunu tarifine göre pişirelim.
Soğuyunca içine kremasını üzerine çikolata sosunu dökelim. Eeee yanında bol köpüklü bir türk kahveside güzel gider değilmi.Afiyet bal olsun canlar:)
Sıvı yağla yapılıyor olması çok hoşuma gitti,genellikle margarin kullanıldığı için yapmaya çekiniyordum tarifini mutlaka deneyeceğim arkadaşım sevgiler...
YanıtlaSilMUTLAKA DENEYİN SÜPER OLUYOR
Silelinize sağlık,benimde en sevdiğim tatlıdır ...Bu arada içinin hamuru tam çekiyor mu?
YanıtlaSiliçi bomboş oluyor. ben hiç kesmeden pasta süsleme şırıngasıyla doldurdum kremasını.
SilBenim çok sevdiğim tatlılardan biri güzel de yapıyorum yalnız ben fırını kapattıktan sonra içinden çıkarmadan soğutuyorum.
YanıtlaSilgüzelce kabarıp iyice kızartınca fırından hemen çıksa bile bir şey olmuyor.
Silçok güzel görünüyor afiyet olsun... haftasonu denemek lazımmmm:))
YanıtlaSilVay arkadaş, iftar öncesi yapılır mı bana? Canım, ellerine sağlık. Oğlum Ankaraya gitti, şimdi yolda. Gelsin de hafta sonu yapayım inşallah. Ellerine sağlık, tarif için teşekkürler.
YanıtlaSil