7 Temmuz 2014 Pazartesi

SEBZELİ SÜTLÜ TAVUK

Benim yemeklerde sık kullandığım bir malzemedir tavuk göğsü.Oldukça pratik oluyor.Çeşitlemesi çok.Sizlere gerçektende çok lezzetli bir tavuk  yemeği tarifi vereceğim bugün.Mutlaka denemelisiniz.
YAPILIŞI:
Tenceremize  sıvı yağımızı koyalım.1 adet büyük soğanımızı ,1 adet havucumuzu ,1 adet kırmızı biberimizi çok ince olmayacak şekilde jülyen doğrayalım. Ebatları eşit olsunki pişme esnasında kimi çiğ kalıp kimi ezilmesin.Yağımız kızınca sebzelerimizi atıp sotelenmeye bırakalım.Ocakta sebzelerimiz sotelenirken 1 adet bütün tavuk göğsünüde sebzeler gibi doğrayalım.Sebzelere ilave edelim.Yalnız ateşimiz orta kuvvette olsunki tavuklar suyunu çok salmasın.Tavuklar suyunu çekince üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tavuk baharatını 
tuzu,1 çay kaşığı kekiği,1 çay kaşığı pul biberi ve yarım su bardağında az fazla sütümüzü ilave edelim.Sütünü hafif çekince içine 1 tutam ince doğranmış maydanoz ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.
Ben yanında pirinç pilavı ,yoğurt ve turşuyla servis yaptım.AFİYET OLSUN :)

1 yorum:

  1. çok güzel gözüküyor ellerine emeklerine sağlık canım

    YanıtlaSil